Geplaatst op Geef een reactie

Vier ultieme tips om je kat te leren krabben aan een krabpaal

Een van de leukste eigenschappen van een kat is dat een kat zo lekker eigenwijs is. Helaas kan dat soms vervelend uitpakken. Bijvoorbeeld als jij e en mooie nieuwe krabpaal hebt gekocht en je kat kijkt er niet naar op of om. Gelukkig kan je je kat meestal leren om aan een nieuwe krabpaal te krabben. We hebben hieronder 4 belangrijke tips onder elkaar gezet om je kat te laten wennen aan een nieuwe krabpaal en je kat te leren wennen.

 

4 Tips om je kat te laten wennen aan een nieuwe krabpaal

 

Tip 1: Plaats de krabpaal niet in een hoek maar op een fijne en aantrekkelijke plek.  Plaats de krabpaal op een plek waar je kat overzicht heeft over de kamer. Op een plek in de kamer waar aanloop is en de kat aandacht kan krijgen, uit de tocht en waar je kat soms in het zonnetje kan liggen.

 

Tip 2: Beloon je kat op het moment dat hij de krabpaal gebruikt. Dit doe je door je kat veel aandacht te geven op het moment dat hij de krabpaal gebruikt. De kat zal dit zien als een positieve beloning.

 

Tip 3: Monteer een speeltje voor je kat. Denk hierbij aan een touwtje met een bolletje of een los kattenspeeltje dat je vast knoopt aan de krabpaal. Heeft je kat zelf een favoriet speeltje. Probeer deze dan aan de krabpaal vast te maken. De kat vindt het speeltje waarschijnlijk wel leuk en zal met het speeltje gaan spelen. Je kat ontwikkelt zo een positief gevoel bij de krabpaal en zal langzamerhand steeds meer interesse gaan tonen in de krabpaal.

 

Tip 4: Als bovenstaande tips niet helpen kun je je krabpaal aantrekkelijker maken door een geurstof toe te voegen aan de krabpaal. Katten zijn bijvoorbeeld dol op valeriaan of door de krabpaal in te smeren met kattenkruit.

 

 

 

Hopelijk heb jij wat aan bovenstaande tips. Mocht je nog meer tips hebben horen we het graag. Je kan ze ons laten weten door een reactie achter te laten op dit bericht.

 

Geplaatst op Geef een reactie

Waarvan worden onze krabpalen gemaakt?

Wij maken onze krabpalen van de volgende drie houtsoorten.

  • (Nieuw) Steigerhout
  • Berkenstammen
  • Pallet hout

Berkenstam

Wat is steigerhout?

Steigerhoutplanken worden gemaakt van naaldhout en worden veelal in de bouw gebruikt. Normaliter zijn steigerplanken 32mm dik, 200 mm breed en 5000mm lang. Weersinvloeden zoals de zon en ook de massieve dikte van de planken zorgen voor een trendy en robuust ontwerp dat past in elke wooninrichting.  

Steigerhout heeft een lange vezel waardoor het hout zeer taai is. Door de lange vezels staat steigerhout erom bekend dat het snel vocht kan opnemen en dat steigerhout ook weer snel droogt. Het nadeel hiervan is dat steigerhout veel “werkt”. Dit wil zeggen dat het hout uitzet en krimpt door de verschillende weersinvloeden. 

Steigerhout komt uit Europese bossen en is een duurzame houtsoort.

Wat is het verschil tussen oud- en nieuwsteigerhout?

 

Nieuw steigerhout

Nieuw steigerhout is vers gezaagd vurenhout en is nog niet eerder gebruikt.  Nieuw steigerhout heeft een vrij lichte kleur. Binnen een aantal maanden zal nieuw steigerhout langzaam donkerder kleuren. 

Alle standaard modellen worden gemaakt van nieuw steigerhout. De reden hiervoor is dat het bewerken van nieuw steigerhout minder bewerkelijk is dan gebruikt steigerhout waardoor een beter eindproduct kunnen garanderen. Mocht je toch een krabpaal van gebruikt steigerhout willen hebben kun je contact opnemen.

 

Bovenstaand is “Krabpaal Sphynx”. De  foto is genomen toen de krabpaal net klaar was.Duidelijk is de lichte kleur van het hout te zien.

Bovenstaand is “kattenmeubel Siamees”, deze staat nu ongeveer 6 maanden op een beschutte plaats buiten. Duidelijk is de verkleuring te zien.



Oud- /gebruikt steigerhout

Oud steigerhout zijn gebruikte steigerplanken. Dat wil zeggen dat de steigerplanken op de bouw zijn gebruikt voor een bepaalde periode. Deze gebruikte steigerplanken bevatten gebruikssporen afkomstig van de bouw en zijn onderhevig geweest aan de weersinvloeden. Als resultaat zijn gebruikte steigerplanken veelal grijzig van kleur en zijn sporen te vinden van het vorige leven in de bouw. Denk hierbij aan spijkergaten, schroefgaten, cementresten etc.

Wat zijn berkenstammen?

Berkenstammen zijn stammen van de berkenboom. De berkenboom is een zeer algemene boomsoort in Europa. Onze berkenstammen zijn voornamelijk afkomstig uit bossen uit Nederland, België en Zweden. 

Wij gebruiken berkenstammen omdat het erg robuust en stevig is en de bast van berkenbomen een goede structuur heeft waar een kat zich vol overgave aan kan krabben. Tenslotte ziet het er natuurlijk ontzettend leuk uit!

Wat is pallethout?

Krabpalen met huisjes hebben details van pallethout. Pallethout is hout dat is gebruikt op pallets. Net als steigerhout is pallethout vuren. Het pallethout dat wij gebruiken is gebruikt pallethout. Dit geeft de krabpaal een robuust karakter.

Geplaatst op Geef een reactie

Hoe leer ik mijn kat af om aan mijn meubels te krabben?

Krabt je kat je nieuwe bank kapot? Erg vervelend! Lees verder om uit te zoeken wat je er tegen kunt doen!

Om je kat af te leren om aan je meubels te krabben is het allereerst ontzettend belangrijk om te begrijpen waarom een kat aan je meubels krabt. Katten en krabben zijn namelijk aan elkaar verbonden. Krabben is een natuurlijk gedrag van katten en daarom niet af te leren. Het enige wat helpt is om alternatieven aan te bieden. Zoals in de vorm van een krabpaal, het nut de en noodzaak van een krabpaal is reeds eerder besproken.

Het is dus belangrijk om alternatieven aan te bieden om te kunnen krabben. Dit kan een krabpaal zijn maar het kan ook een kleed zijn waar je kat aan mag krabben. Belangrijk is dat je alternatieven aanreikt die passen bij je kat. Sommige katten krabben graag horizontaal en andere verticaal. Houd hier rekening mee met het selecteren van krabpalen. Krabt je kat graag aan een bepaald materiaal? Zorg dan dat dit materiaal is verwerkt in je krabpaal. Kan je dit niet vinden? Wellicht kunnen wij iets voor je betekenen middels door ons geleverd maatwerk.

Een goed voorbeeld van een speelse krabpaal die aantrekkelijk is voor de kat

Heb je voldoende alternatieven in huis dan is het tijd om je kat te leren je nieuwe krabpaal te gebruiken. Belangrijk is dat je de kat op zijn eigen tempo de krabpaal laat leren kennen. Pak niet constant de kat op en zet deze bij de krabpaal. Dit vindt de kat waarschijnlijk irritant en kan averechts helpen. Leer de kat echter spelenderwijs de krabpaal te gebruiken. Hoe speelser de krabpaal hoe leuker de kat hem vaak vindt.  Je kunt ook proberen de krabpaal aantrekkelijker maken door bijvoorbeeld de krabpaal in te smeren met kattenkruid of valeriaandruppels. 

Nu je een alternatief hebt om te krabben is het tijd om de oude krabplaats minder aantrekkelijk te maken. Doe dit door er bijvoorbeeld een glad laken of een stuk plastic overheen te leggen. De structuur vindt de kat minder aantrekkelijk. Laat dit laken liggen totdat de kat gewend is aan de nieuwe krabpaal. Haal daarna het laken pas weg.

Geplaatst op Geef een reactie

Kwaliteit, stevigheid en afwerking van onze krabpalen

Detail kwaliteit van krabpalenvanhout.nl

Een krabpaal moet zorgen voor een veilige en vertrouwde plek voor de kat. Dit is het uitgangspunt bij al onze krabpalen. Dit betekent echter niet dat een krabpaal er niet leuk uit kan zien! Naast de wensen van de kat houden wij ook rekening met de wensen van het baasje. Wij vinden dat een krabpaal een pronkstuk in het interieur moet zijn. Materiaalkeuze en afwerking zijn essentieel om tot een mooi resultaat te komen. Hoe wij dit doen lees je onderstaand.

Stabiliteit

Onze krabpalen zijn stabiel. Al onze krabpalen hebben een grote stabiele bodemplaat voorzien van spelvoetjes. Door deze langer of korter te maken kan de krabpaal stevig op alle soorten ondergrond worden geplaatst zonder te wiebelen.

Door het gebruik van 4 stelpoten kan de krabpaal op elke ondergrond stevig en stabiel worden neergezet. De stelpootjes kunnen met de hand worden versteld.

Materiaalkeuze

Wij werken met steigerhout, sloophout en berkenstammen. Alle materialen worden met de hand uitgezocht en gecontroleerd op kwaliteit. Het steigerhout wat wij gebruiken is slechts voor een of twee klussen gebruikt. Hierdoor heeft het wel de tekening van gebruikt steigerhout maar zit het niet vol scheuren, barsten en andere gebruikssporen die het hout minder sterk maken. Wij schuren de planken voor wij beginnen met bouwen met de hand om viezigheid en splinters te verwijderen.

Afwerking

Kwaliteit zit in de details. Wij werken onze krabpalen netjes af. Alle zichtbare schroeven verbergen wij met zogenaamde hout “proppen”. Dit zijn stukjes hout die de schroefgaten opvullen. Je kijkt dus niet tegen lelijke schroeven aan. Vervolgens schuren wij de gehele krabpaal opnieuw om een glad en verzorgd resultaat te krijgen.

Schroeven worden weggewerkt en opgevuld met een houtprop om een perfecte afwerking te verzorgen. (zie de drie stippen in het midden van het plateau).

Duurzaamheid

Steigerhout, sloophout, berkenstammen zijn robuuste producten. Onze krabpalen worden gelijmd en geschroefd, planken en stammen worden vastgezet met houtdraaibouten. Dit geeft een stoere, robuuste en nette afwerken maar geeft bovenal veel stevigheid. Door de combinatie van schroeven, lijm en houtdraaibouten zullen onze krabpalen lange tijd mee gaan. 

Planken worden verlijmd en geschroefd. Hierdoor ontstaat er een sterkere verbinding dan het hout zelf. Stammen en de plateaus worden aan elkaar gekoppeld middels stevige houtdraaibouten voor een lange levensduur.
Geplaatst op Geef een reactie

Kernwaarde van KRABPALENVANHOUT

KRABPALENVANHOUT doet er alles aan om iedereen uiterst tevreden te houden. Dit doen wij door ons product voor iedereen toegankelijk te maken, de beste service en de hoogste kwaliteit te leveren. Dit komt voort uit de vijf kernwaarden waaraan KRABPALENVANHOUT hecht.
 
✓ Wij leveren kwaliteit en krabpalen die lange tijd mee gaan
Onze krabpalen moeten de kat blij maken en een pronkstuk zijn in uw interieur. Kwaliteit zit in de details, duurzaamheid en materiaalkeuze.
 
✓ Altijd persoonlijk contact. De kat en klant staan bij ons centraal
Wij nemen onze service serieus. Ons contact is persoonlijk, houden de wens van de klant centraal en halen alles uit de kast de klant (en kat) 110% tevreden te krijgen. Heb je speciale wensen, geen probleem! wij passen overal een mouw aan.
 
✓ Niet tevreden, geld terug
Wij willen dat iedereen tevreden is. Mocht U onverhoopt toch niet tevreden zijn neem dan direct contact op. We proberen het probleem op te lossen, lukt dit niet dan nemen wij de krabpaal terug en krijgt u een nieuwe of uw geld terug.
 
✓ Veilig en gemakkelijk middels de meest gangbare betaalmethoden, te weten: iDeal, Paypal en overboeking
Veiligheid staat centraal. Onze website is versleuteld en wij maken gebruik van de meest gangbare betaalmethodes. Betaalt U echter liever achteraf, geen probleem.
 
✓ Geen verzendkosten, geen verborgen kosten
Vind jij het ook zo vervelend als er achteraf ineens allerlei kosten bij komen? Wij wel, de prijs die je ziet is de prijs die je bij ons betaald. Wij rekenen geen verzendkosten of andere overige kosten. Wilt u maatwerk? Dan geven wij vooraf een vaste prijs. Kortom: geen verassingen achteraf!
 
Geplaatst op Geef een reactie

Waarom heb ik een krabpaal nodig?

Een krabpaal voor katten is een must voor iedere katten eigenaar. Het krabben van katten is natuurlijk- en noodzakelijk gedrag en is niet af te leren.  Krabben en katten horen bij elkaar. Om te voorkomen dat je katten aan je meubels gaat krabben, dien je te zorgen voor mogelijkheden voor de kat om te krabben. Kortom: Een krabpaal!  Afleren en stoffen heeft namelijk geen enkele zin.

Dat katten krabben is dus natuurlijk gedrag. Een van de redenen waarom katten krabben  is om hun nagels te onderhouden. Dit is echter niet de enige reden. Katten hebben geurklieren onder hun voetzolen zitten. Door de krabben markeren ze een object als onderdeel van hun territorium. Zo krabben bijvoorbeeld  veel katten voor binnenkomst van de woning aan de deurmat. Andere katten weten nu dat dit huis al “bezet” is. Alle katten markeren hun territorium, ook als er geen andere katten in de buurt zijn.

Een andere reden voor het krabben is om zich helemaal uit te rekken. Door uit te rekken houden katten hun spieren om soepel. Houd hier met de aanschaf van een krabpaal dan ook rekening mee. Koop een krabpaal die lang genoeg is dat de kat zich helemaal kan uitrekken om te krabben.

Tenslotte bieden onze krabpalen meerdere plateaus waar de kat lekker kan liggen. Onze krabpalen bieden daarmee een veilige plek voor de kat om te liggen. Onze krabpalen met huisjes bieden zelf een zeer beschermde plek voor de kat om in alle rust te kunnen slapen. Een kat voelt zich echter op elke krabpaal thuis. Een goede krabpaal heeft het vertrouwen van een kat en voldoet aan de volgende vereisten:

Berkenbast heeft een stevige structuur waar de kat flink aan kan krabben

Waar moet een goede krabpaal aan voldoen?

 
  • De krabpaal moet centraal worden geplaatst. Het liefste op een plaats waar de kat graag slaapt en wellicht al krabt.
  • De kat moet zich volledig kunnen strekken om te krabben. Houdt hier dus rekening mee met de aanschaf en de grootte van de krabpaal.
  • De krabpaal moet goed stabiel zijn. Kies daarom de juiste krabpaal bij de juiste kat
  • Krabt de kat op meerdere plaatsen of heb je meerdere katten? Overweeg dan meerdere krabpalen te kopen.

 

Waarom een  krabpaal van hout?

Veel krabpalen worden gemaakt van sisaltouw. Sisaltouw is gemaakt van een natuurlijke veel uit een plant en is zeer goed voor katten om aan te krabben. Hier is absoluut niets mis mee, wij kiezen er echter voor om onze krabpalen van berkenhout te maken. Hout wordt van nature gebruikt wordt door katten om te krabben en wij zien bij onze katten dat ze liever aan de berkenstammen krabben dan het sisaltouw. De bast van bomen geeft een goede structuur waar een kat zich vol overgave aan kan krabben. Tenslotte ziet het er natuurlijk ontzettend leuk uit!