Geplaatst op

Vier ultieme tips om je kat te leren krabben aan een krabpaal

Een van de leukste eigenschappen van een kat is dat een kat zo lekker eigenwijs is. Helaas kan dat soms vervelend uitpakken. Bijvoorbeeld als jij e en mooie nieuwe krabpaal hebt gekocht en je kat kijkt er niet naar op of om. Gelukkig kan je je kat meestal leren om aan een nieuwe krabpaal te krabben. We hebben hieronder 4 belangrijke tips onder elkaar gezet om je kat te laten wennen aan een nieuwe krabpaal en je kat te leren wennen.

 

4 Tips om je kat te laten wennen aan een nieuwe krabpaal

 

Tip 1: Plaats de krabpaal niet in een hoek maar op een fijne en aantrekkelijke plek.  Plaats de krabpaal op een plek waar je kat overzicht heeft over de kamer. Op een plek in de kamer waar aanloop is en de kat aandacht kan krijgen, uit de tocht en waar je kat soms in het zonnetje kan liggen.

 

Tip 2: Beloon je kat op het moment dat hij de krabpaal gebruikt. Dit doe je door je kat veel aandacht te geven op het moment dat hij de krabpaal gebruikt. De kat zal dit zien als een positieve beloning.

 

Tip 3: Monteer een speeltje voor je kat. Denk hierbij aan een touwtje met een bolletje of een los kattenspeeltje dat je vast knoopt aan de krabpaal. Heeft je kat zelf een favoriet speeltje. Probeer deze dan aan de krabpaal vast te maken. De kat vindt het speeltje waarschijnlijk wel leuk en zal met het speeltje gaan spelen. Je kat ontwikkelt zo een positief gevoel bij de krabpaal en zal langzamerhand steeds meer interesse gaan tonen in de krabpaal.

 

Tip 4: Als bovenstaande tips niet helpen kun je je krabpaal aantrekkelijker maken door een geurstof toe te voegen aan de krabpaal. Katten zijn bijvoorbeeld dol op valeriaan of door de krabpaal in te smeren met kattenkruit.

 

 

 

Hopelijk heb jij wat aan bovenstaande tips. Mocht je nog meer tips hebben horen we het graag. Je kan ze ons laten weten door een reactie achter te laten op dit bericht.