Geplaatst op

Kwaliteit, stevigheid en afwerking van onze krabpalen

Detail kwaliteit van krabpalenvanhout.nl

Een krabpaal moet zorgen voor een veilige en vertrouwde plek voor de kat. Dit is het uitgangspunt bij al onze krabpalen. Dit betekent echter niet dat een krabpaal er niet leuk uit kan zien! Naast de wensen van de kat houden wij ook rekening met de wensen van het baasje. Wij vinden dat een krabpaal een pronkstuk in het interieur moet zijn. Materiaalkeuze en afwerking zijn essentieel om tot een mooi resultaat te komen. Hoe wij dit doen lees je onderstaand.

Stabiliteit

Onze krabpalen zijn stabiel. Al onze krabpalen hebben een grote stabiele bodemplaat voorzien van spelvoetjes. Door deze langer of korter te maken kan de krabpaal stevig op alle soorten ondergrond worden geplaatst zonder te wiebelen.

Door het gebruik van 4 stelpoten kan de krabpaal op elke ondergrond stevig en stabiel worden neergezet. De stelpootjes kunnen met de hand worden versteld.

Materiaalkeuze

Wij werken met steigerhout, sloophout en berkenstammen. Alle materialen worden met de hand uitgezocht en gecontroleerd op kwaliteit. Het steigerhout wat wij gebruiken is slechts voor een of twee klussen gebruikt. Hierdoor heeft het wel de tekening van gebruikt steigerhout maar zit het niet vol scheuren, barsten en andere gebruikssporen die het hout minder sterk maken. Wij schuren de planken voor wij beginnen met bouwen met de hand om viezigheid en splinters te verwijderen.

Afwerking

Kwaliteit zit in de details. Wij werken onze krabpalen netjes af. Alle zichtbare schroeven verbergen wij met zogenaamde hout “proppen”. Dit zijn stukjes hout die de schroefgaten opvullen. Je kijkt dus niet tegen lelijke schroeven aan. Vervolgens schuren wij de gehele krabpaal opnieuw om een glad en verzorgd resultaat te krijgen.

Schroeven worden weggewerkt en opgevuld met een houtprop om een perfecte afwerking te verzorgen. (zie de drie stippen in het midden van het plateau).

Duurzaamheid

Steigerhout, sloophout, berkenstammen zijn robuuste producten. Onze krabpalen worden gelijmd en geschroefd, planken en stammen worden vastgezet met houtdraaibouten. Dit geeft een stoere, robuuste en nette afwerken maar geeft bovenal veel stevigheid. Door de combinatie van schroeven, lijm en houtdraaibouten zullen onze krabpalen lange tijd mee gaan. 

Planken worden verlijmd en geschroefd. Hierdoor ontstaat er een sterkere verbinding dan het hout zelf. Stammen en de plateaus worden aan elkaar gekoppeld middels stevige houtdraaibouten voor een lange levensduur.