Geplaatst op

Waarom heb ik een krabpaal nodig?

Een krabpaal voor katten is een must voor iedere katten eigenaar. Het krabben van katten is natuurlijk- en noodzakelijk gedrag en is niet af te leren.  Krabben en katten horen bij elkaar. Om te voorkomen dat je katten aan je meubels gaat krabben, dien je te zorgen voor mogelijkheden voor de kat om te krabben. Kortom: Een krabpaal!  Afleren en stoffen heeft namelijk geen enkele zin.

Dat katten krabben is dus natuurlijk gedrag. Een van de redenen waarom katten krabben  is om hun nagels te onderhouden. Dit is echter niet de enige reden. Katten hebben geurklieren onder hun voetzolen zitten. Door de krabben markeren ze een object als onderdeel van hun territorium. Zo krabben bijvoorbeeld  veel katten voor binnenkomst van de woning aan de deurmat. Andere katten weten nu dat dit huis al “bezet” is. Alle katten markeren hun territorium, ook als er geen andere katten in de buurt zijn.

Een andere reden voor het krabben is om zich helemaal uit te rekken. Door uit te rekken houden katten hun spieren om soepel. Houd hier met de aanschaf van een krabpaal dan ook rekening mee. Koop een krabpaal die lang genoeg is dat de kat zich helemaal kan uitrekken om te krabben.

Tenslotte bieden onze krabpalen meerdere plateaus waar de kat lekker kan liggen. Onze krabpalen bieden daarmee een veilige plek voor de kat om te liggen. Onze krabpalen met huisjes bieden zelf een zeer beschermde plek voor de kat om in alle rust te kunnen slapen. Een kat voelt zich echter op elke krabpaal thuis. Een goede krabpaal heeft het vertrouwen van een kat en voldoet aan de volgende vereisten:

Berkenbast heeft een stevige structuur waar de kat flink aan kan krabben

Waar moet een goede krabpaal aan voldoen?

 
  • De krabpaal moet centraal worden geplaatst. Het liefste op een plaats waar de kat graag slaapt en wellicht al krabt.
  • De kat moet zich volledig kunnen strekken om te krabben. Houdt hier dus rekening mee met de aanschaf en de grootte van de krabpaal.
  • De krabpaal moet goed stabiel zijn. Kies daarom de juiste krabpaal bij de juiste kat
  • Krabt de kat op meerdere plaatsen of heb je meerdere katten? Overweeg dan meerdere krabpalen te kopen.

 

Waarom een  krabpaal van hout?

Veel krabpalen worden gemaakt van sisaltouw. Sisaltouw is gemaakt van een natuurlijke veel uit een plant en is zeer goed voor katten om aan te krabben. Hier is absoluut niets mis mee, wij kiezen er echter voor om onze krabpalen van berkenhout te maken. Hout wordt van nature gebruikt wordt door katten om te krabben en wij zien bij onze katten dat ze liever aan de berkenstammen krabben dan het sisaltouw. De bast van bomen geeft een goede structuur waar een kat zich vol overgave aan kan krabben. Tenslotte ziet het er natuurlijk ontzettend leuk uit!